SaopštenjaSaradnja

Podrška Mreži solidarnosti sa palestinskim zatvorenicima u nedelji akcije za oslobođenje Ahmeda Sadata!

Mreža solidarnosti sa palestinskim zatvorenicima „Samidoun“, uputila je poziv za podršku palestinskim akcijama za oslobađanje Ahmeda Sadata, generalnog sekretara PFLP-a, koji je u izraelskom zatvoru već 14 godina. Sadat je osuđen na 30 godina robije, nakon što je 2006. kidnapovan iz zatvora palestinskih vlasti u Jerihonu i osuđen od strane kolonijalista zbog predvođenja „ilegalne organizacije“.

Mreža će organizpvati nedelju akcije ovu nedelju akcije od 14 – 24 januara, 2023. fokusirajući se na glavne probleme sa kojima se palestinski zatvorenici suočavaju: Nedostatak medicinske nege, što je dovelo do ovomesečne smrti jedbog od vođa otpora Nasera ​​Abu Hmaida; Suočavanje sa prisilnom deportacijom, posebno nakon oduzimanja identifikacije advokatu Salahu Hamuriju i prisilnog proterivanja u Francusku; Borba protiv administrativnog pritvora, proizvoljnog zatvaranja bez optužnice ili suđenja pod kojim se trenutno nalazi 820 palestinskih zatvorenika – od ukupno 4.750; Oslobađanje tela stradalih, uključujući Abu Hmejda i još 11 Palestinaca čija tela ostaju zatočena čak i nakon njihove smrti, što je oblik kolektivnog kažnjavanja i mučenja usmerenog na njihove porodice. Sve ovo je ključno za tekuću borbu za oslobađanje svih palestinskih zatvorenika i cele Palestine, od reke do mora.

RNP-F je preko sekcije Antiimperijalistički front (AIF) podržao akciju Mreže i preko svih svojih kanala aktivno radi na širenju podrške antikolonijalnog palestinskoj borbi.

 

RNP-F/AIF

 

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 %

Podržite nas!

Ako vam se dopada stranica i želite da nas pratite, molimo kliknite na dugme.