Saopštenja

Saopštenje Irske republikanske socijalističke partije (IRSP) povodom dvogodišnjice Specijalne vojne operacije Ruske Federacije

Na dvogodišnjicu pokretanja Specijalne vojne operacije Ruske Federacije i njenih saveznika, IRSP želi da uputi pozdrave i solidarnost svima onima koji se bore protiv marionetskog, neonacističkog ukrajinskog režima.

Pre dve godine IRSP je bila jedna od retkih organizacija koja nije podlegla propagandi neoliberalnih medija. Dok su se mnoge organizacije pokazale kao marionete i glasnogovornici imperijalizma, IRSP je izneo ideološki doslednu poziciju u podršci rasparčavanju ukrajinskog marionetskog režima u službi NATO-a.

Stavljanje Ukrajine u službu NATO interesa bila je deo tekućeg šireg projekta učvršćivanja i širenja zapadnog neoliberalizma. Neoliberalne snage nastoje da slome sve političke i ekonomske sile, poput Ruske Federacije, kako bi bogate klike koje kontrolišu ekonomiju Zapada mogle nesmetano da izvlače profit širom sveta. Zajedno sa progresivnim državama u Južnoj Americi, Africi, Bliskom istoku i Aziji, Ruska Federacija je ostavila masivan trag na neoliberalne planove i operacije, koja ima za cilj porobljavanje čovečanstva i i slamanje svih progresivnih snaga u svetu.

U to vreme su fanatični, pogrešno vođeni i isprani mozgovi elementi u politici i društvu skočili u odbranu ukrajinske diktature. Dve godine kasnije, ukrajinski režim je ostao upamćen po zabrani opozicije, zabranjivanju levičarskih i revolucionarnih organizacija, napadu na civilne ciljeve, podršci zločinačkom izraelskom režimu, razmetanju svojim pronacističkim pozicijama i imenovanju praznika po nacističkim kolaboracionistima, primoravajući najsiromašnije i najobespravljenije slojeve ukrajinskog naroda da ratuje, dok se ukrajinsko političko i vojno rukovodstvo bogati prisvajajući značajan deo novca, vojne pomoći i dobrotvornih sredstava. Srećom, mnogima su se oči otvorile tokom trajanja ovog sukoba, a podrška Ukrajini je skoro iskorenjena među irskom radničkom klasom ali i mnogim drugima širom sveta.

Ponovo čestitamo na trudu i hrabrosti onih koji su zauzeli stav protiv zapadnog imperijalizma, posebno našim drugovima u Donbasu koji su se oslobodili od ukrajinskog nacističkog režima. Radujemo se njihovoj konačnoj pobedi u ovoj borbi.

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 %

Podržite nas!

Ako vam se dopada stranica i želite da nas pratite, molimo kliknite na dugme.