Saopštenja

RNP-F se solidariše sa turskim revolucionarima

Još jednom je turska oligarhija u službi imperijalizma, svoju slabost i strah sakrila iza ugnjetavanja, nasilja i terora, ironično nazvanim borbom protiv terorizma.

Pet hiljada policajaca. Dve hiljade specijalaca. Helikopteri, vodeni topovi, oklopna vozila. Preko pet stotina uhapšenih i egzekucije. Operacija ovih obima protiv, koristeći terminologiju vlasti, „marginalnih” organizacija? Protiv „marginalaca” koji žele tako marginalne stvari kao: slobodu, pravdu i hleb. Ne zbog toga što to žele, već zbog toga što su za to spremni da dignu glas, da se bore i žrtvuju.

U ovoj operaciji je izgubila život Gunaj Ozarslan koju je policija ustrelila prilikom hapšenja sa 15 metaka; čiju je porodicu i prijatelje silom razbijala ispred centra za forenzičku medicinu; čiju sahranu je napadala vodenim topovima. I mrtvi im pružaju otpor.

Revolucionarna nardona partija osuđuje politiku ugnjetavanja turskih revolucionara. RNP podržava legitimni otpor turskih revolucionara u borbi za nezavisnost, socijalizam i pravdu. RNP izražava saučešće povodom smrti Gunaj Ozarslan njenoj porodici, prijateljima i Narodnom frontu za koji je dala svoj život.

      Requiem

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 %

Podržite nas!

Ako vam se dopada stranica i želite da nas pratite, molimo kliknite na dugme.