Saradnja

Kim Jo Džong – Svet bi bio lepši, sigurniji i mirniji da nema SAD-a!

Sjedinjene Američke Države su izložile ceo evropski kontinent velikoj ratnoj opasnosti i izazvale veću ili manju zabrinutost, ali ipak nastavljaju da prelaze crvene linije. Posebno su doprineli podsticanju svetske krize tako što su Ukrajini obezbedili velike količine vojnog hardvera. Nedavno su objavili da će isporučiti i svoje MBT tenkove, samo da bi jasnije istakli konfrontaciju protiv Rusije. Iza svega vrebaju zlokobne namere SAD-a – realizacija hegemonističkog cilja daljim širenjem proksi rata za uništenje Rusije.

Svet bi sada bio lepši, sigurniji i mirniji da nema SAD-a! Oni su najveći zločinci koji predstavljaju ozbiljnu pretnju i izazov za stratešku bezbednost Rusije, a time guraju celokupnu regionalnu situaciju u sve težu fazu. Izražavam ozbiljnu zabrinutost zbog američkog eskaliranja ratne situacije obezbeđivanjem Ukrajini vojne opreme za kopnenu ofanzivu, i oštro je osuđujem.

Sjedinjene Američke Države i druge zapadne zemlje ruše globalni mir i regionalnu bezbednost dok šalju vojnu opremu i astronomske sume novca Ukrajini, nimalo se ne obazirući na zabrinutost Rusije za bezbednost. Dakle, oni nemaju ni pravo ni opravdanje da osuđuju suverene države u ostvarivanju prava na samoodbranu. SAD razmišljaju o mobilizaciji vojnih potencijala svojih vrhunskih marioneta na antiruskom frontu, a da ne govorimo o sveukupnim potencijalima zapadnih zemalja. Ukrajinsko ratište nikako nije pustinja na Bliskom istoku gde su američki tenkovi divljali pre 20 godina.

Ne sumnjam da će svako oružje kojim se SAD i Zapad ponose izgoreti u plamenu i pretvoriti se u staro gvožđe pred nemilosrdnim borbenim duhom i moći herojske vojske i naroda Rusije. Koliko god očajnički pokušavale savezničke imperijalističke snage, one nikada neće oslabiti herojsku izdržljivost ruske vojske i ljudi sa visokim patriotizmom, tvrdoglavošću i snažnom mentalnom snagom. Uvek ćemo stajati u istom rovu, zajedno sa vojskom i narodom Rusije, koji su ustali u odbranu dostojanstva i časti države, kao i suvereniteta i bezbednosti svoje zemlje.

Kim Jo Džong, potpredsednica odeljenja Centralnog komiteta Radničke partije Koreje1, 27.1.2023

Delovi preuzeti sa Princip Info2


  1. https://kfausa.org/press-statement-of-kim-yo-jong-vice-department-director-of-cc-wpk/  

  2. https://princip.info/2023/01/27/kim-jo-dzong-dnr-koreja-ce-uvek-biti-u-istom-borbenom-rovu-sa-rusijom/  

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 %

Podržite nas!

Ako vam se dopada stranica i želite da nas pratite, molimo kliknite na dugme.