Vesti

Uključi mozak, isključi N1 i NovaS: Peticija za ukidanje imperijalističkih medija!

Prva direktna balkanska investicija KKR-a, TV stanica N1, otvorena je menjanjem nacrta Zakona o elektronskim medijima, i revizijom člana 46 Zakona o informisanju – po zahtevu investitora – a, sa namerom dalje promocije neokolonijalnog projekta, odnosno potčinjavanja srpske ekonomije tržišnim zahtevima Zapada. Videli smo kako su beloruske vlasti zabranile rad organizacijama koje promovišu imperijalizam, i verujemo da bi takav model pomogao u zaštiti naše suverenosti i društvenog progresa.

KKR (Kohlberg Kravis Roberts) je američka globalna investiciona firma vrednosti od skoro 100 milijardi dolara, a koja je 2013. otkupila SBB-Telemach grupu za 1,2 milijardu dolara uz finansijsku podršku Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i savetovanje bivšeg američkog ambasadora u Beogradu, Kamerona Mantera1. U 2013. je KKR za predsednika svog Globalnog instituta postavio bivšeg CIA direktora – Davida Patreusa – koji je već naredne godine u oktobru 2014. osnovao N1, filijalu američke CNN, a nakon pomenutih izmena zakona omogućenih zahvaljujući i odobravanju Evropske komisije u Briselu.

NovaS je osnovana 2017. godine i deo je iste United Media/SBB grupe, a zajedno sa N1, po našem mišljenju, ispoljavaju kontinuiranu sinofobiju, rusofobiju, rasizam, promovisanje teorija zavere o nezapadnim vakcinama, stavljanje u službu EU pri suzbijanju nezapadnog uticaja u Srbiji, podršku ukronacistima, zagovaranje robovlasničke teorije modernizacije, senzacionalizme, kršenje novinarske etike, itd.

Peticija za ukidanje ovih imperijalističkih medija koji su neraskidiv i ključan deo neokolonijalnih projekata može se potpisati na ovoj adresi.


  1. https://bizlife.rs/62685-sbb-prodat-za-vise-od-milijardu-evra/  

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

More in:Вести

0 %

Podržite nas!

Ako vam se dopada stranica i želite da nas pratite, molimo kliknite na dugme.