Istorija

Žene Libije u odbrani otadžbine i Gadafija od NATO agresora!

Osmomesečna NATO agresija na suverenu libijsku zemlju 2011. godine izvukla je na liniju fronta i mnogobrojne hrabre libijske žene koje nisu prezale da uzmu oružje u ruke radi odbrane svoje otadžbine i lidera Muamera al-Gadafija.

U Tripoliju je 22. maja te godine održan Kongres žena Libije na kojem je izražena nedvosmilena solidarnost u borbi protiv spoljnjeg agresora:

Mi, žene Libije, svesne naše dužnosti u danima nevolje, želimo da kažemo da razumemo smisao zavere protiv Libije. Naš istorijski vođa i simbol naše slavne revolucije živi u srcima miliona. Svi Libijci, jedna su porodica, a naša zemlja, nije predmet cenkanja! Izdajice, neprijateljski agenti i izvršioci agresije moraju odgovarati pred zakonom. Ubice i zlostavljači Libijaca ne moraju da beže od odmazde. Pozivamo sve zemlje umešane u zločinačku avanturu velikih sila da razmisle ponovo.

Samo dva dana kasnije, Libijke su usnimljene kako se naoružavaju i spremaju za odbranu od kopnene invazije NATO agresora:

U junu je održan još jedan Kongres sa nekoliko hiljada okupljenih žena koje su ponovile svoju jasnu podršku domovini i lideru1, a usput odgovorile i na mnogobrojne zapadne optužbe o silovanjima koje su navodno vršili libijski vojnici:

Svi Libijci treba da se okupe, sednu i odluče o svojoj budućnosti. Svaki muškarac i žena, treba da se okupe u svom mestu, u svom lokalnom mestu i odluče o svojoj budućnosti. Niko to ne sme da radi u njihovo ime! Sve žene su došle danas ovde samovoljno, da donesemo odluke po sledećim pitanjima: 

  1. Mi smo svi protiv spoljnje intervencije! Sve smo odlučile da ne želimo spoljnju intervenciju. Neka prestanu sa bombardovanjem naše zemlje. Neka prestanu da ubijaju našu decu, naše očeve i majke, neka prestanu da nam uništavaju naše kuće i bolnice, to rade sada. Odlučile smo da kažemo: NE spoljnoj intervenciji i NE bombardovanju naše zemlje! 
  2. Naši libijski vojnici su naši muževi, braća, očevi i sinovi, i oni nas štite od spoljne intervencije i zapadnih agresora. Kako bi oni u ime Boga mogli da nas napastvuju?! Ne, nikada nećemo to prihvatiti. To što govore za naše libijske vojnike je laž, apsolutna laž! Svi verujemo i sigurne smo da su naši vojnici hrabri ljudi koji nas štite od spoljnjeg agresora. 

  1. https://youtu.be/6tIKWKlxSyk?t=276  

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 %

Podržite nas!

Ako vam se dopada stranica i želite da nas pratite, molimo kliknite na dugme.